‘Het OMFT-symposium’ staat op dinsdag 5 november 2019 in het teken van de kennis en kunde van dr. German Ramirez-Yañez. Hij is een begenadigd spreker over het verband tussen (afwijkend) mondgedrag en de groei en ontwikkeling van het oro-faciale skelet. Zijn Engelstalige lezingen zijn een must voor elke logopedist die OMFT aanbiedt. En zeker ook voor tandartsen, osteopaten, orofaciaal therapeuten en orthodontisten. Allemaal spelen zij een rol in het voorkomen van afwijkend mondgedrag. Vroegtijdig signaleren is van het grootste belang, evenals een goede doorverwijzing en samenspraak tijdens het behandeltraject.

 

Icoon in de OMFT-wereld

Dr. German Ramirez is een icoon in de OMFT-wereld en weet boeiend te vertellen over zijn meer dan 30 jaren ervaring met het onderzoeken en behandelen van malocclusies en orale disfuncties op jonge leeftijd (= orthotropics). Zijn specialisatie is vroegtijdige interventie bij oro-faciale groeistoornissen door het corrigeren van functie. Oro-myofunctionele therapie (OMFT) en het gebruik van Myobraces® spelen daar een belangrijke rol in.
Dr. German Ramirez en zijn vrouw Fabiola Nossa begeleiden in hun tandheelkundige kliniek Aurora Kids samen de cranio-faciale groei en ontwikkeling bij kinderen en corrigeren daarbij orale disfuncties. OMFT-therapeut Fabiola Nossa zal tijdens het symposium spreken over de manier waarop zij dit in de praktijk aanpakken.

 

Dagvullend programma

Het echtpaar Ramirez zal een dag vullen vol met interessante informatie over OMFT, casuïstiek, de behandeling, de praktische benadering en uiteraard de theoretische achtergrond. Topics die tijdens de symposiumdag aan bod komen zijn onder meer:
• De relatie tussen oro-myofunctionele therapie en gezondheid.
• De gevolgen van mondademen in plaats van neusademen voor de algehele gezondheid (onder meer: hoe reageren de boven- en de onderkaak daarop?).
• De gevolgen van borstvoeding versus flesvoeding en voeding in het algemeen.
• Wat te doen aan malocclusies, zoals een diepe beet of juist een open beet?
• Welke aanpak is gewenst in de OMFT-praktijk (onder meer: hoe benader je ouders en kind)?
• Hoe organiseer je OMFT in de praktijk?

 

Voor wie

Logopedisten, OMFT-specialisten, orthodontisten, tandartsen, osteopaten en orofaciaal therapeuten. Logopedisten ontvangen 7 PE-punten voor deelname aan dit symposium. Het symposium is hiertoe geaccrediteerd door de stichting ADAP.

 

Waar

Congres- en Vergadercentrum UniePlaza, Multatulilaan 12, 4103 NM Culemborg.

 

Prijs

€ 150,- per deelnemer.

 

Organisator

OMFT.info.

Contact

Heeft u een vraag naar aanleiding van deze website of wilt u meer informatie over onze cursussen, de webshop of OMFT? Neem contact met ons op.

0